KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Nyár Nagykárolyban

2023. július 30.

Volfer Ancsa beszámolója

Tematikus táborokkal színesítik a nyarat a rekettyések Nagykárolyban. Ahogy azt már az előző években megszokhatták, a Rekettye Kulturális Egyesület szervezésében idén is számos nyári táborral készültek a környékbeli gyerekeknek, fiataloknak.

 

A táborok sorát a hangszeres tábor indította, ezt követte a hagyományos néptánctábor, a magyar anyanyelvű gyerekeknek szervezett román nyelvi tábor, míg a sort a jövő héten, augusztus 7-11 között esedékes  kézműves tábor zárja, melyre még várnak jelentkezőket.

 

Mindhárom tábor remekül sikerült a visszajelzések alapján, közel 150 fiatal és gyerek vett részt a ezeken a foglalkozásokon. A lelkes önkéntesek, szülők, nagyszülők segítettek az étkeztetésben, a remek tanárok a foglalkozások levezetésében.

 

“Mindannyian arra vágyunk, hogy tartozzunk valahova, erős és szeretetteljes családi és baráti kapcsolatok szövedékében éljünk. A Nagykárolyi táncházmozgalmakban, táborokban rá lehet ezekre az értékekre találni. Ezt legerősebben talán a tánctábor alkalmával tapasztaljuk meg. Jó együtt lenni egy közös cél érdekében, jó szeretettel és tisztelettel fordulni egymás felé, jó együtt mulatni, szívből énekelni, őszintén táncolni. Idén is sokan segítettek, önkéntesek, helyi vállalkozók. Hálásan köszönjük” - nyilatkozta Székely Sára az egyesület vezetője.

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár