KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

20 éves a főegyházmegyei családpasztoráció

2023. augusztus 2.

Július 26-30. között Szelterszen tartotta nyári találkozóját a Főegyházmegyei Családbizottság. Bár egyházmegyei koordinatív, integratív feladatot ellátó szervezetről van szó, mégis kezdetektől fogva valamilyen értelemben családok baráti, testvéri közössége is ez.

 

Szénégető István, bizottsági titkár és a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ vezetője felidézte a 2003. januárjában Brassóban megtartott első beszélgetés, tervezés hangulatát. A Bizottság jelenlevő tagjai együtt idézték fel a 20 év során megélt szép és nehéz pillanatokat. Azt a lelki, szellemi és pasztorális folyamatot, ahogy a családpasztoráció kibontakozott hirdetve a szeretet örömét a házasságban és a keresztény család eszményének életre váltásában.

 

A családpasztoráció 2009-ben fogalmazta meg identitását, vízióját és küldetését, ez adja identitását és ez szabályozza működését a Főpásztor irányítása alatt. Eszerint a családpasztoráció legfőbb célja a Családegyház - Ecclesia domestica - és a családbarát Egyház és társadalom támogatása, mely nem kizárólag házasok és családok szolgálata, hanem minden életkort és életállapotot érintve akarja építeni Isten Országát.

 

A Családbizottság jelenlevő tagjai szentmisékben, közös imákkal, játékkal, tortával adtak hálát és ünnepeltek. A rendezvényt Hargita Megye Tanácsa és a Frieskepan Pékség és Alexandra Cukrászda támogatták. Köszönjük!

 

Legyen hála és köszönet Családbizottság és a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ minden korábbi dolgozójának és önkénteseinknek, de rendezvényeink és programjaink 20 év során résztvevő házaspárjainak, családjainak! Köszönet támogatóinknak is, magánszemélyeknek, családoknak, vállalkozóknak, illetve azoknak, akik plébániákon vagy civil szervezeteken keresztül jelentősen hozzájárulnak létezésünkhöz, munkánkhoz.

 

Legyünk együtt Isten családja az Egyház javára, épülésére!

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár