KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Mindennapi kenyerünk

2023. augusztus 23.

A Kulturáért és Turizmusért Társulás 2023. augusztus 18-20. között Családbarát találkozót szervezett a kárpátaljai-beregszászi és a búcsi családokkal.

 

Az érkezés helyszínéről, az esztergomi vasútállomásról a társulás képviselője, Mészáros Éva és Búcs Község polgármestere Karkó János szállította a vendégeket Búcsra.

 

A Felvidéki Népviseletes Babacsaládok Házában a búcsi nagycsaládosok csoportja a főszponzor Puskás Attila vezetésével az Attila étterem disznótoros hidegtálaival és Kiss Erzsébet napocska formájú fonott kalácsaival valamint saját készítésű csipke terítőivel fogadta a Beregszászról érkező két családot, akik találkozhattak a családfőkkel, mivel a Magyarországon dolgozó édesapák  az ismert háborús okok miatt nem látogathatnak haza.

 

A szombati program tóparti reggeli halászattal kezdődött, amit Puskás Attila közbenjárával sikerült beiktatni. Majd Búcs község nevezetességeinek megtekintése következett Vándor-láss címen, amit Molnár Zsuzsanna és Szobi Eszter vezetett.

 

Az augusztus 20.-i  ünnepség a katolikus templomban kezdődött, ahol minden résztvevő magyar szalaggal átkötött, megszentelt friss cipót kapott, amit a magyarországi Zámoly testvértelepülés küldöttsége ajándékozott. A megemlékezés milleneumi Emlékparkban folytatódott, ahol megkoszorúzták  Szent István szobrát.

 

Este a Felvidéki Rockszínház István a király 2000-ben bemutatott előadásáról készült felvétel nézte meg a nagyszámú közönség a Villa Bulcsu Faluház parkjában, melyet Karkó Henrietta rendezett és visszatekintő beszédet mondott a 23 évvel ezelőtti bemutatóról.

 

A Mindennapi kenyerünk – együtt a család emlékezetes együttlét volt.

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár