KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

„Az én békémet adom nektek” – tábor az ecclesia domestica („családegyház”) jegyében

2023. augusztus 24.

Gyulafehérvári Családpasztoráció 2023 augusztus 

A marosvásárhelyi Remete Szent Antal plébániával és a Pro Educationem Transilvaniensis Egyesülettel partnerségben, a „Mennyei Atyátok tudja, hogy ezekre szükségetek van – Az erdélyi katolikus felnőttképzés a társadalmi szintű szorongás kezelésének szolgálatában, válságos időkben” c. projekt keretében, Kőrispatakon rendeztük meg augusztus 17-20. között azt a közel negyven fős tábort, ahol a különböző életállapotú résztvevők (házaspárok, kis- és nagygyermekes családok, még vagy már egyedülállók) egy nagy családként közösen tanultunk a jézusi békességről, a szorongásból a bizalomra vezető életről és Isten szeretetéről.

 

A délelőtti elmélkedések, feladatok, csendes idők és beszélgetések, a gyermekek szabad játéka, a délutáni kirándulás és szalmakalap múzeum látogatás egyaránt a kikapcsolódást, a manapság egyre több stressz faktorral való megküzdést szolgálták.

 

Valaki igy fogalmazott a záró körben: „Már amikor a tábor kapuján beléptem, azt éreztem hogy otthon vagyok, egy nagyobb családban”. Milyen a „hosszú szeretés türelme”? Hol és hányféleképpen szerepel a béke a Szentírásban? Miben különbözik a világ békéje Jézus békéjétől? Hogy lehet egy megterhelő helyzetben kitartani a megismert jó, a már meghozott érték-központú döntés mellett – a lelki békességben? Hogy segíthet a szentmisén való részvétel a békességes életben? Mit jelent hogy „gonddal őrizzük szívünket, mert belőle indul ki az élet”? Miért veszélyes a sietés és siettetés? Ezek és hasonló kérdések vezettek bennünket a belső úton, hogy a tábor végén hálás szívvel állapíthassuk meg: érdemes volt eljönni és együtt tölteni ezeket a napokat.« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár