KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Új helyen a régi tábor!

2023. augusztus 25.

A többéves hagyományt megszakítva idén augusztusban nem a felvidéki Kovácspatakon, hanem a Csattogó-völgyi Üdülőházakban tartotta meg családi táborát – mintegy 60 résztvevővel – a Sárga Rózsa Polgári Társulás, mely megvalósulását a Carissimi is támogatja.

 

A jól összeszokott baráti társaság kíváncsian és izgatottan érkezett meg a völgybe. Az új helyszín új kihívásokat, de új lehetőségeket is jelentett. Két másik csapattal is osztoztunk a közös téren. Kedvességük, nyitottságuk és megértésük lehetővé tette a zökkenőmentes együttműködést.

 

A tábor első napja rövid ismerkedést követően hosszas beszélgetéssel zárult a tábortűz körül.

 

A második nap reggelén szinte az egész tábor részt vett a reggeli tornán, és ez a lelkesedés kitartott a hét végéig. A melegre való tekintettel a délelőttöt a medencében töltöttük, délután Kantár Hajnalka és Balázs látogatott el hozzánk, hogy zsonglőrködéssel kápráztasson el bennünket. A bátrabbak kipróbálták a zsonglőrök kellékeit, és elsajátítottak néhány trükköt is. Ezt követően Kaszmán-Saróka Liliána megzenésített verseket adott elő gitárkísérettel, vacsora után pedig indulhatott a mulatozás. Régi és új slágerek egyaránt felcsendültek, táncolt a tábor apraja-nagyja.

 

A kedd délelőtt kézműves-foglalkozásokkal telt. A fiatalokhoz a szülők is szívesen csatlakoztak, és apró dísztárgyakat készítettek; ezek év közben is felidézik majd a tábori emlékeket. Délután Kovács Róbert vezetésével a Görbe Tükör Társulat érkezett hozzánk. Interaktív módon, a táborozókat bevonva adták elő a sokak által kedvelt Lúdas Matyi történetét. A szórakoztató előadás után vacsorával, tábortűzzel zárult a nap.

 

Szerdán délelőtt énektanulás és áhítat volt, amit Nagytiszteletű Nagy Zsolt, búcsi református lelkész tartott. A Lúdas Matyi történetével ellentétben a megbocsátásról és a feltétel nélküli, krisztusi szeretetről beszélgettünk. Délután Kisújfaluról érkeztek vendégek, ők a kürtöskalácssütés rejtelmeibe vezettek be minket. Vacsora után Szeleczki Mónika mesemondó előadásával ért véget a tábor negyedik napja.

 

Csütörtökön mindenki izgatottan várta a Ki mit tud? vetélkedőt, sokan már tavaly elkezdték rá a készülődést. Az előadások színvonala és tartalma az eddigi éveket felülmúlva kápráztatta el a közönséget. Az énekek, szavalatok és táncos produkciók meghozták a velünk egy időben ott táborozó váci baptista ifjúság kedvét, és ők is bemutatták tudásukat, amit hatalmas szeretettel fogadtunk. A búcsúesten önfeledt mulatozástól zengett a Csattogó-völgy, a baptista fiatalok is csatlakoztak hozzánk.

 

Péntek reggel mielőtt elhagytuk a tábort, felköszöntöttük a két szülinaposunkat, Mártit és Vikit.

 

Rengeteg élménnyel gazdagodva ismét egy évre búcsút vettünk szeretett barátainktól. A tartalmas időtöltésről és a programok zökkenőmentes folyamáról a táborvezetők: Sütő Zsuzsanna, Melisek Blanka, Folk Nóra, Bekker Valéria és Halász Dóra, s a szervezők: Szabó Márta és Szabó Gábor gondoskodtak. A tábor megvalósulásához nagymértékben hozzájárultak támogatóink – köztük a Carissimi Nonprofit Alap – nagylelkű felajánlásai, amit ezúton is hálásan köszönünk.

 

Jövőre találkozunk!

 

A Sárga Rózsa csapata

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár