KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Nyárbúcsúztató palacsinta party és mini sátortábor

2023. augusztus 28.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládosok Egyesületének közös programja volt idén augusztus 25.-26. a Nyárbúcsúztató palacsainta party és mini sátortábor, melynek helyszíne volt a bácskossuthfalvi Tűzoltó otthon.

 

Közel 70 résztvevője volt az Életfa Nagycsaládosok Egyesülete által minden évben megszervezett már hagyományosnak mondható Nyárbúcsúztató palacsinta partynak. Melyen minden korosztály képviseltette magát. Hagyományos kézműves foglalkozással készültünk a gyerekeknek. Volt itt gyöngyfűzés, bőr holmik készítése, kavics festés, közös munkák festése. Voltak különböző versenyek pl. zsákban ugrálás, lábbal lökős motor verseny, kötélhúzás, 6 személyes fapapucsos futás, 2 gyermek + három láb futás, kéz nélküli gyümölcs vadászat, hagyományos népi körjátékok. Sok-sok palacsintával készültünk a gyerekeknek, felnőtteknek, melyet egyesületünk önkéntes anyukái készítettek el. A hangulat fergeteges volt. Megajándékoztuk egyesületünk elsőbe induló 8 kisdiákját egy tanév kezdő tanszercsomaggal, játékkal, pólóval, édességgel. Ez után a palacsintás délután véget ért a kisebbek számára. Az iskoláskorú gyermekek, pedig maradtak a mini sátor táborunkon. Idén első alkalommal szervezett egyesületünk ilyen jellegű programot. Melyet nagy várakozás előzött meg és nagy sikere volt. Sok szép élmény és új barátságok születtek. Közös sátorállítással kezdtünk. Aztán elfoglalhatták a gyerekek a matracokkal bélelt sátraikat. 26 gyermek vett részt a sátortáborban. Este Pizza vacsorát kaptak a gyerekek a hangulatos tábortűz mellet. Beszélgethettek, ismerkedhettek, barátkozhattak. Vacsora után közös mozi matinéval és pattogatott kukoricával készültünk a lurkóknak. Másnap reggel közös tornával kezdtünk. Reggelivel készültünk. Közös logikai és csapat építő játékokat játszottunk.

 

Ez a két napos rendezvény a Kárpát-medencei családszervezetek Szövetsége nélkül nem jöhetett volna létre. További támogatóink: bácskossuthfalvi Helyiközösség, VANCSESZ, bácskossuthfalvi Tűzoltó otthon, Bakos pékség valamint egyesületünk számos önkéntese, aki segítette a munkánkat.

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár