KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Augusztusi beszámoló a Sérültek Egyesületétől

2023. augusztus 29.

Sportnap

Augusztus 4.

 

Idén ismételten lehetőségünk volt megszervezni közkedvelt eseményünket, az éves sportnapot. Programunknak a Kós Károly Szakközépiskola akadálymentesített tornaterme adott otthont.

 

A Sportnap korlátok nélkül egy olyan visszatérő eseményünk, amit mindenki évről évre vár, és a megye különböző településeiről jönnek rá résztvevők (Csík és környéke, Udvarhely és környéke, Gyergyó és környéke, valamint Keresztúr és környéke).

 

Nagyjából hasonló játékokkal készülünk minden évben a sérültjeinknek (célbadobás, darts, memóriajáték, akadálypálya, ami kerekesszékkel végezhető, stb), de idén egy kis meglepetés is várta az érdeklődőket, ugyanis felavathattuk közösen az új léghoki pályát is.

 

Számunkra nem az a lényeg, hogy minél nehezebb feladatokkal, játékokkal állítsuk szembe a jelentkezőket, hanem hogy lehetőségei szerint mindenki kiprobálhasson valamit, ami elnyerte tetszését. Messziről látszik, hogy milyen megszokott kis program ez, hiszen mindenki fülig érő mosollyal üdvözli a távolabbról érkezőket, akikkel nem tud napi szinten kontaktban lenni. Ilyenkor közös, és személyes beszélgetések is szoktak lenni.

 

A nap folyamán kávét, vizet fogyaszthattunk, majd finom szendvicset is kaptunk, amit együtt fogyasztottunk el. A játékok befejezésével minden eredményt összesítettünk majd megkezdődött a díjkiosztás. Ezúton is gratulálunk minden nyertesnek és résztvevőnek!

 

Szívből köszönjünk támogatóink, önkénteseink munkáját, Nélkületek nem sikerült volna!

 

 

Szólj hozzám!

Augusztus 6.

 

A csíkszeredai városnapok keretein belül idén ismét részt vettünk mi is a Központi parkban, és felállított sátrunkkal, ahol az akadályozottsággal, sérültséggel együtt élő emberek életébe engedtünk betekintést.

 

Az érdeklődők kiprobálhatták a kerekesszékkel, mankóval való közlekedést, hogy milyen lehet egy látássérült élete, valamint szájról is olvashattak, ami által egy siket-néma bőrébe bújhattak. Braille írógép is volt a standunknál, aminek be is mutatták a használatát.

 

Az eseményen több önkéntes is részt vett, akik szívüket-lelküket adták bele a szombati napba. A nagyobb számú önkénteseknek köszönhetően lehetőség volt kisebb nagyobb szünetekre is menni, nézelődni esetleg a városnapi vásáron.

 

 

Szülők klubja

Augusztus 7.

 

Bács Béla a „korlátok” témát hozta el a szülők részére. Az eseményen 11 résztvevő volt.  Az érdekesség az  volt, hogy belátta mindenki, hogy vannak korlátok az életükben, amely néha a saját személyiségükben rejlenek.

 

 

„Szórakozás korlátok nélkül”

Lókodi fiatal - szülő tábor augusztus 14-16.

 

Talán írhatom mindenki nevében, ahogy az általunk nevezett  „lókodi tábor ” az év egyik legnagyobb projektje szervezetünk életében.  Mindezek mellett idén különösen nagy hírnévre tett szert.

 

Különlegessége a tábornak abban is rejlik, hogy ez az egyetlen alkalom, amely teret ad a szülők és fiatalok közös táborozására. Több szempontból is fontos, hiszen szülők számára lehetőséget nyújt az ismerkedésre, mindennapi problémák, örömök megosztására. Nem utolsó sorban megemlíteném a csapatösszerázó tulajdonságát is, hiszen olyan programokat biztosítottunk, melyek megkövetélték a közös tevékenységet és csapatmunkát. De nem szeretnék a kooperatív  programoknál maradni, szórakozásra is volt bőven lehetőség. Elsősorban a visszajelzések alapján sokak kedvence az „éneklés a tábortűz mellett” program volt.

 

Kézműves programok is színesítették a táborunk programkínálatát, mint például kerámiafestés, anyagfestés, agyagozás és üvegfestés. A tábor végén mindenki hálálkodva és feltöltődve köszönt el a szervező csapattól. A táborban részt vett összesen 60 személy (csíki és gyergyói csapatok, mindkét részről a szülők és szervező csapat).

 

Beszámolómban meg szeretném ragadni a  lehetőséget és köszönetet mondani a foglalkozásokat vezető szakembereknek, önkénteseinknek és támogatóinknak. Köszönjük hogy hozzájárultak/hozzájárultatok a tábor  megvalósításához. Hálás szívvel gondolunk rátok.

 

 

Horgászverseny

Augusztus 25.

 

Annak ellenére, hogy egy olyan sportág, amelyhez elegedhetetlen a türelmes magatartás, várakozás és a  csend,  nagyon jó hangulat vette körbe a kis tavat. Szépen csoportokba szerveződve várták a kapást a résztvevők. Nem igazán mondhatnám, hogy a közel 100 személynek sikerült betartani a horgászat alap etiketjét a csendet, de így is akadtak jócskan halak azokra a horgokra.  A nagy horgászás közepedte volt egy háttérbe szorult kis csapat, akik gondoskodtak a kis és nagy ho- ho-ho horgászok ebédjéről.  Hála Istennek az idő is sokkal jobb volt, mint amire számítottunk.

 

Halászverseny végeztével dijazásra került sor, jó érzés volt eredményhírdetéskor körbenézve a napernyők alul kikandikáló mosolygós, elégedett arcokat látni. Szervezők és a resztvevők nevében is kijelenthetem, hogy ezt a rendezvényünket is sikerrel zártuk. Szép, izgalmas emlékekkel emlékszünk vissza az idei horgászásra. 

 

 

Bartalis Attila, - Fifi - beszámolói

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár