KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Nyárbúcsúztató a nagycsaládosoknál - Közös élménygyűjtés és hálaadás

2023. augusztus 31.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) gazdag programot tud maga mögött. A vakáció ideje alatt táborozások, kirándulások, utazások, túrák, vízparti strandolás stb. várta a tagcsaládokat. Ám rozsdásan hulló levelekkel kopogtat az ősz, kezdődik az iskola, ideje búcsút venni a nyártól.

 

A KMNE ezt is egy vidám nap keretében tette: augusztus 30-án a Dédai-tó partján sok-sok meglepetést tartogató programmal rendezték meg a nyárbúcsúztatót.

 

Volt itt körhinta, trambulin, ugrálóvár, lézerharc, pónilovaglás, íjászkodás, kézműveskedés, arcfestés. Igencsak jóhangulatú családi vetélkedőre is sor került Orosz Krisztina és Kopinec Emese, a KMNE munkatársainak vezetésével, melybe a család apraja-nagyja bekapcsolódhatott. És persze a jutalom sem maradt el: minden család ajándékcsomaggal térhetett haza, hisz nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. Meg a közösen szerzett élmények. Ezt segítette a vízibiciklizés, kenuzás és persze a tóban lubickolás is. És az együtt elfogyasztott ebéd, a lángossütés, fagyizás. S a legszebb az egészben, hogy mindezt közös énekléssel, imával kezdték. Merthogy a KMNE a keresztény értékeket képviseli, s fontosnak tartják, hogy minden lehetőséget Istentől kérjenek el, s neki adjanak hálát érte. 

 

Tarpai József elnök köszöntését követően az áhítatot ezúttal az egyik anyuka, Nagy Zita fancsikai hitoktató tartotta, aki egy árverésre kerülő ütött kopott hegedű példáján mutatott rá, hogy ahogy annak a hangszernek a mester érintésétől nőtt az értéke, úgy lesz a mi életünk is egyre értékesebb, minél közelebb kerülünk Istenhez, ha hagyjuk, hogy ő vezessen bennünket. Ő ma is itt van velünk. „A Mester itt van, és hív téged” – ahogy Márta mondta Máriának (Jn 11, 28). Halljuk meg a hívó hangot, és kövessük Jézust, bízzuk az Úrra a vezetést, mondta az előadó. Majd a nyári hittantáborban tanult énekeket zengték hálaadással gyerekek, szülők közösen. 

 

A jókedvű tartalmas együttlétnek a késő délutáni eső vetett véget. Még az ég is elsiratta a tovatűnő nyarat, ám később kiderült az ég, mintegy jelezve: a felhők mögül újra felragyog a nap, s új élmények várnak ránk. 

 

Mint Szilágyiné Tóth Gabriellától, a KMNE alelnökétől megtudtuk, a szeptember is tartogat még meglepetéseket a tagcsaládok számára. Hétvégén például a nagyszülőknek kedveskednek egy fürdőzős nappal a Pacsirtában, de lesz még családi és önkéntes hétvége a Vadvölgyben, a nagy érdeklődésre való tekintettel pedig két hétvégén is szerveznek kirándulást a Nyíregyházi Állatparkba és Sóstóra.  

 

Forrás:

Kovács Erzsébet

Karpatinfo.net 

 

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával!

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár