KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Bősi és érsekújvári siker az Országos Métabajnokságon

2023. szeptember 13.

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség szeptember 8-10. között szervezte meg az Országos Métabajnokságot Bősön. A rendezvény, mint minden évben, idén is sok cserkészt vonzott, 27 cserkészcsapatból közel 400 cserkész vett részt az év utolsó, minden korosztályt megmozgató eseményén. A szervezést a bősi 16. sz. Széchenyi István cserkészcsapat bonyolította le, színes kísérőprogramokkal várva a résztvevőket.

 

Pénteken az érkezés után szokás szerint zászlófelvonással kezdődött meg a rendezvény, majd kisorsolták a versenycsapatok csoportbeosztását a másnapi meccsnapra. A megnyitót követően a győri Face Team akrobatikus csapat bemutatóját nézhették meg a résztvevők.

 

A háromnapos esemény legfontosabb része a szombat volt, mivel ezen a napon mérkőztek meg egymással a versenycsapatok a métapályán, először a csoportbeosztás szerint, majd az egyenes kieséses szakaszt követően a legjobban teljesítők juthattak a döntőbe.

 

A megmérettetések után este a szervezők teaházzal várták a pihenni vágyókat, az ünneplésre pedig a táncház adott lehetőséget.

 

(Fotó: SZMCS)

 

Mi is az a méta? Hagyományos magyar népi ütős labdajáték, amelyet tájegységenként eltérő szabályokkal játszottak régen a gyerekek. Kell hozzá egy lapos faütő, egy labda, és ügyes játékosok: pontos ütés, hogy messzire szálljon a labda, erőnlét a futáshoz, valamint gyorsaság és kézügyesség a labda visszaadásához. A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség szinte újjáalakulása óta évente megrendezi a métabajnokságot, amely azóta sem veszített népszerűségéből.

 

A métabajnokságra idén is két korosztályban nevezhettek a csapatok: Kölyök kategória (10-14 évesek) és Suhanc kategória (15-19 évesek).

 

A bajnokság végeredménye így alakult:

 

Kölyök kategória:

 

  1. hely: 16. sz. Széchenyi István cserkészcsapat, Bős
  2. hely: 4. sz. Hatvani István cserkészcsapat, Rimaszombat
  3. hely: 77. sz. Bíró Lucián cserkészcsapat, Dél-Komárom

 

Suhanc kategória:

 

  1. hely: 7. sz. Czuczor Gergely cserkészcsapat, Érsekújvár és 10. sz. Szent György cserkészcsapat, Dunaszerdahely közösen felállított versenycsapata
  2. hely: 11. sz. Szent Imre cserkészcsapat, Egyházfa-Hegysúr és 24. sz. Szent László cserkészcsapat, Fél közösen felállított versenycsapata
  3. hely: 27. sz. Szent Imre cserkészcsapat, Ipolyság és 3. sz. Kiskárpátok Hunyadi Mátyás cserkészcsapat, Pozsony közösen felállított versenycsapata

 

(szmcs-p/Felvidék.ma)« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár