KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

KMNE Családi sportnap Karácsfalván

2023. szeptember 25.

"A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze." (Szent-Györgyi Albert)

 

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete igyekszik színes programokat szervezni tagcsaládjai számára. 2023-ban is különböző lehetőségek közül válogathatnak a jelentkezők. Közkedvelt esemény a családi sportnap, amely idén harmadik alkalommal valósult meg, ezúttal Karácsfalván. 

 

A sportnapra közel 80 fő jelentkezett, amely 22 családot foglal magába. Idén már negyedszerre ad otthont a rendezvénynek a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum. A nagycsaládos egyesület által szervezett programok többsége Beregszász környékén valósulnak meg, ezért sok szülő kifejezetten örül, ha más térségekben, így például az Ugocsai régióban kerül megrendezésre egy-egy rendezvény. A program felelőse Csirpák Viktória, aki a KMNE egyik elnökségi tagja, a versenyszámok levezető edzője Kész Szabolcs, az intézmény tornatanára volt. 

 

A gyerekek és felnőttek egyaránt nagy lelkesedéssel vettek részt a különböző feladatokban. A versenyszámok összeállítása során fontos szempont volt a változatosság és hogy minden korosztály megtalálhassa a neki megfelelő sportágat.

 

A megmérettetések után elfogyasztották a finom ebédet a családok. A mozgás után igazán jól esett a gőzölgő töltöttkáposzta és a finom sütemény. Ezt követte az eredményhirdetés.

 

Minden résztvevő család elismerő oklevélben részesült, amelyhez egy gazdag ajándékcsomag is társult. Az ajándékok összeállításához a Munkácsi Szent Márton Karitász járult hozzá. Köszönjük szépen a támogatásukat!

 

Miután mindannyian átvették jutalmaikat, kellemesen elfáradva, újabb élményekkel gazdagodva indultak haza a családok. 

 

A program megvalósulását a Magyar Kormány támogatta!

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

május 17.

9:00

Nagyszőlősi Szelíd Lovas Népfőiskola

május 25.

10:30

Taksonyfalva, Felvidék