KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Orosházi beszámoló

2023. szeptember 30.

Augusztus-szeptember az orosházi egyesületben.

 

Augusztus 12- én két párhuzamos programon vettünk részt. Ópusztaszeren a Magyarok Országos Gyűlésén, ahol az orosházi egyesület kézműves foglalkozást tartott a gyerekeknek, készültek legyezők magyaros dizájnnal, farmerből karkötők gombokkal, csipkékkel, gyöngyökkel díszítve. Egyedi, elegáns alkotások születtek. 
 
A PMK felkérésére mi is ott voltunk az Árpád- kerti pikniken, ahol a cirkusz világa elevenedett meg, porondmesterek, légtornászok, akrobaták és az elmaradhatatlan bohócok készültek. 
 
Augusztus 11- én az orosházi lakótelepi napon kreatív csapatunk görögdinnye alakú legyezőt és rajzolt tetkót készített a jelenlévő gyerekekkel együtt. 
 
Augusztus 19 - én Csongrádon voltunk a Makk Marci Egészség- és Sportnapon. 
 
Aerobik, karate, zumba, kutyás bemutató várta a közönséget. A jelenlévők részt vehettek egy Országos Vízipisztoly Csata rekordkísérletben, melyen az első tízbe sikerült bekerülni. Egész nap, vetélkedők, kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket. Tartalmas, élményekben gazdag nap volt, köszönet érte a Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesületének. 
 
Augusztus 18-19-én a szegedi Auchan áruházban tanszert gyűjtöttünk önkénteseink segítségével, melyet rászoruló családoknak osztottunk szét. 
Az Orosházi Lovasegyesület kérésére augusztus 19-én Bogárzón munkálkodott kreatív kézműves csapatunk, készítettünk pajtát benne lovacskát, levegőn száradó gyurmából elkészültek a patkók, ékszerek és legyezők is. 
 
NOE támogatásával az érdeklődök szeptember 13-án Mezőberényben sajtkészítő tanfolyamon vehettek részt. 
 
A nagycsaládosok Őszi Találkozója szeptember 16-án Kalocsán az Érsekkertben került megrendezésre. Gazdag, tartalmas programok várták a résztvevőket. 
Ugyanezen a napon volt a BDS Családi nap a Városligetben, melyen egyesületünkből két tehetséges fiatal Berta Karolina és Hegedűs Hanna segítőként vett részt. 
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága felkérésére szeptember 16-án kreatív csapatunk részt vett Kardoskúton a XXII. Fehértó Napján. 
Ez alkalomból csak természetes alapanyagokból dolgoztunk (kukorica, búza stb.). A gyerekekkel elkészítettük a tó makettjét, de szebbnél szebb faliképek is születtek. 
 
A Máltai Szeretetszolgálat megkeresésére szeptember 30-án kézműves foglalkozást tartottunk a Máltai játszótér 13. születésnapja alkalmából. Tematika: a népmesék világa volt. Így elkészítettük a három kismalac házát, a farkast és a malackákat. Megelevenedett a Kisvakond és Makk Marci vidám figurája is nagy örömet okozott a gyerekeknek. 
Meglepetésként készültek 10 oldalas mesefüzetek színezővel.  
Sok örömet, vidámságot varázsoltunk a gyerekek és a felnőttek arcára. 
Egyesületünk tagjainak lehetősége volt kedvezményes édesség, mák, paradicsomlé, burgonya és eltenni való dinnye vásárlására. 
 
Családjaiknak folyamatosan biztosítottuk a ruhaválogatást. 
A Tesco-s adományok kiosztása csoportvezetőink segítségével napi szinten megvalósult.
 
 
 
 


« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

május 17.

9:00

Nagyszőlősi Szelíd Lovas Népfőiskola

május 25.

10:30

Taksonyfalva, Felvidék