KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Magyarok Nagyasszonya a tiszakálmánfalvi plébániatemplom búcsú napja

2023. október 10.

Az ünnepi szentmisét közösen mutatták be Msgr. Zsellér Attila az újvidéki Mária Neve templom esperes-plébánosa valamint Antal Imre a Kisteleki járás katolikus plébános (Baks Magyarország) Dr Szölősi Tibor atya (Temerin), nyugalmazott Frányó atya (Titel), Horváth Ákos káplán (Újvidék) és a kedves tiszakálmánfalvi Serfőző Dezső házigazda káplán atya.

 

A  Tiszakálmánfalviak erre az ünnepre Msgr. Zsellér Attila esperes-plébánossal valamint  Serfőző Dezső káplán atyával összefogva két szabadtéri – útmenti keresztet emeltettek a település északi és déli határánál, mert  úgy érezték szüksége van a termést hozó földnek az áldásra valamint a mezőgazdaságból élőknek a lelki megerősítésre a segítség keresőknek  Isten védelmére.

 

A szentmisét a keresztek áldását valamint az ezt követő ebédet és társalgást Gesztről és Baksról érkezett vendégeink tették ünnepélyesebbé. A művelődési programot egyesületünk szavalói vállalták. Snejder Sára Hanna és Barna Sára Máté Petőfi Sándor tollából AZ ALFŐLD c. verset olvasták fel,  Horváth Piroska  ARANY-HORIZONT című versét Fincsúr Zsolt,  Csép Rózsika ÚJ KENYÉR című versét viszont Sós Viktor olvasta fel.

 

Öröm volt megtapasztalni, hogy együtt ünnepel tiszakálmánfalva magyarságának apraja és nagyja. A talpalávalót a Harmat zenekar biztosította az ebédet a Kibic Fenster készítette, a finom sós édes süteményeket az ügyeskezű tiszakálmánfalvi anyukák és nagymamák sütötték. 

 

Üdvözlettel Petőfi Sándor ME

elnok,  Milánovity  Ottilia 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

május 17.

9:00

Nagyszőlősi Szelíd Lovas Népfőiskola

május 25.

10:30

Taksonyfalva, Felvidék