KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

KMNE Szüreti bál - második alkalommal

2023. október 15.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete hálával tekint vissza a 2023-as évben megrendezett programjaira. A nehéz helyzet az egyesület életére is kihatással volt, mégis úgy érezzük, hogy még mindig sok család számít ránk. Mi sem bizonyítja jobban, hogy az elmúlt időszakban két alkalommal is megrendezésre került a Nagycsaládos Szüreti bál.

 

Október első két szombatja a KMNE életében a szüreti bálokról szóltak. Az első a Munkácsy Mihály Magyar Házban zajlott, ahol kétszáz ember részvételével egy nagyon jó hangulatú  eseményen vehettek részt a jelenlévők.

 

Október 14-én a következő alkalmon szintén kétszáz fő jelentkezett a szüreti bálra Mátyfalvára. Az Imperial étterem megtelt emberekkel, majd a programot Fejes Sándor református lelkész áldása nyitotta meg. Tarpai József elnök köszöntését követően elkezdődhetett az esemény. A finom állófogadást a nyitótánc követte. A tagcsaládokból összekovácsolódott táncos párok nagy izgalommal mutatták be produkciójukat, amellyel ezekre az alkalmakra készültek.

 

Ezzel megnyílt a tánctér és a Fortuna együttesnek köszönhetően mindenki jól érezte magát. 

 

Az este folyamán tombolázásra is sor került. A gyerekek legnagyobb örömére egyik család sem maradt ajándék nélkül, minden tombola szám nyertesnek bizonyult. 

 

A hagyományokhoz visszakapcsolódva az egyesület négy kosarat ajánlott fel licitálásra, amelyet a jelenlévő úriemberek megvásárolhattak szeretett párjaiknak. A befolyt összeget a Vadvölgy panzió javára ajánlották fel, hiszen a panzióban nagyon jó szolgálatot tenne egy csocsó asztal. 

 

Köszönet a résztvevőknek, az adományok felajánlóinak, és mindenkinek, aki szebbé tette ezt az eseményt! A program megvalósult a Magyar Kormány támogatásával! 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

május 17.

9:00

Nagyszőlősi Szelíd Lovas Népfőiskola

május 25.

10:30

Taksonyfalva, Felvidék