KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A Gyermekbarátok októbere

2023. október 30.

A Zentai baba-mama klub szervezésében, szombaton 7.-én megtartott CsaládExpon mi is részt vettünk a sportcsarnokban. A gyerekeknek különféle játék variációkat biztosítottunk. Játszhattak, társasozhattak, de alkothattak is. Mindenki kedvére próbálhatta ki a játékokat.

 

A Gyermekbarátok egyesülete, október 9-én, mint minden évben, a gyermekhéten, ellátogattunk Zenta község minden iskolájába, Kevi, Bogaras, Tornyos, Felsőhegy, és a három zentai általános iskolába. Ajándékkal kedveskedtünk az elsős kis diákoknak. Tornazsák és jegyzetfüzet volt a meglepetésük. Harmat Máté kis versmondónk magyarul köszöntötte az elsősöket, A Petőfi Sándor iskolában Iván, a Stevan Sremac iskolában Jelena szerb verset mondott. Az ajándék mellé Múzeum látogatásra hívtuk a gyerekeket és tanítókat.

 

Boldogan adtuk át a csomagokat, amit minden tanító és kisdiák örömmel fogadott. Az ajándékok megvásárlására a Zentai gyermekjóléti akciótervben pályáztunk és nyertünk rá támogatást.

 

Csütörtökön, 12.-én délelőtt a Kéz a Kézben Civil Szervezete tartotta meg a Verseny- játék-móka elnevezésű kupát immár negyedik alkalommal a Zentai Sportcsarnokban. Az eseményen részt vettek a környékbeli értelmi sérült fiatalokkal foglalkozó szervezetek is. A Gyermekbarátok csapatát mi is képviseltük. A délelőtti program végére mi egy kis feszültség oldóval készültünk. Az egybegyűltekkel ejtőernyős játékkal próbálkoztunk, majd egy kis buli hangulatot varázsoltunk. Örömmel vettünk részt ezen az eseményen.

 

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége Tisztújító Küldöttgyűlésén, október 21-én, szombaton, Budapesten mi is képviseltük egyesületünket.

 

Szombaton, 28.-án, egy tök jó napot töltöttünk el közösen a Tóparti helyi közösségben. Az úgynevezett tökös program több fajta feladatokból állt, ügyességi, és fejlesztő játékokból tevődött össze, majd a kézműves feladat következett. A bátrabb gyerekek nagy meglepetésre még verssel kedveskedtek.

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

május 17.

9:00

Nagyszőlősi Szelíd Lovas Népfőiskola

május 25.

10:30

Taksonyfalva, Felvidék