KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Az "Our Voice – A Mi Hangunk!"

2023. november 30.

A projekt első tréningtáborai sikerrel lezárultak, hagyva maguk után egy gazdag tapasztalatokkal teli és lendületes kezdetet a résztvevő fiatalok számára. Az eseménysorozat során 24 állami gondoskodásban élő fiatal vett részt, akiknek az elsődleges célja az volt, hogy mentorokká váljanak és segítsék a fiatalabb társaikat.

 

 

A tréningek három különböző országban zajlottak: Magyarországon, Romániában és Belgiumban. Az első tábor Magyarországon, szeptemberben Balatonfenyvesen került megrendezésre a Szülők Háza Alapítvány szervezésében. A résztvevőknek lehetőségük nyílt elmélyíteni szakmai tudásukat és szoros közösséget kialakítani.



A második tréning Romániában zajlott, október végén, az Asociatia PRO Agriensis Egyesület rendezésében. A romániai esemény további dimenziót adott a programnak, lehetőséget teremtve a fiataloknak az interkulturális tapasztalatszerzésre és a nemzetközi együttműködés elmélyítésére.



A harmadik és egyben záró tréning Belgiumban, Kortrijkban került megrendezésre a De Stuyverij Egyesület szervezésében, november végén. A brüsszeli utazás során a fiataloknak lehetőségük volt az Európai Parlament meglátogatására is, ami további élményt és perspektívát adott számukra.



A tréningek során a résztvevők nemcsak elmélyítették szakmai tudásukat, hanem életre szóló barátságokat is kötöttek. Az utolsó napon az oklevelek mellett a fiatalok megkapták Youthpass igazolásokat is, amelyek az Európai Uniós programokban való részvételüket segítik elő.



Az események lezárása után a résztvevők visszatekintve azt mondják: "Fájó volt a búcsúzás, de mint a mondás tartja, minden vég valami új kezdet is." A projektet szervező csapat most már a következő lépésre készül. A fiatalok 2024-ben egyéni mentorokkal dolgoznak majd tovább, hogy tovább fokozzák a tréningek során szerzett tudásukat, és segíthessenek több száz állami gondoskodásban élő gyermeknek.



A következő fejleményekről és a projekt további részleteiről hamarosan bővebb információk várhatók a fiatalok által működtetett weboldalon www.ourvoice.hu és a közösségi média felületeken. Az "Our Voice – A Mi Hangunk!" projekt egy olyan kezdeményezés, amely nemcsak az állami gondoskodásban élő fiatalok életét gazdagította, hanem egyúttal egy erős és összetartó közösséget is létrehozott. A címlapon büszkén hangoztatjuk: "Minden élet érték!" - és az "Our Voice – A Mi Hangunk!" ezt a jelmondatot valóban életre keltette.

 

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár