KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Nagymagyari december

2023. december 7.

Adventi koszorú

 

Advent első hétvégéje igazi karácsonyváró hangulatban telt Nagymagyaron. Szombat délelőtt nagy volt a sürgés-forgás a templom melletti téren. Először a férfiak vették ki a részüket a munkából – összerakták a koszorú vázát, előkészítették a villanyvezetéket, hogy az égők világítsanak. Ezután kezdődött a nagy munka – a fenyőágak, a díszek elhelyezése és rögzítése –a koszorú készítése. Az időjárás próbára tette a szorgoskodók kitartását, ugyanis időközben eleredt az eső. Köszönhetően az összefogásnak ennek ellenére délre elkészült a koszorú: segítettek a nagymagyari nyugdíjas klub tagjai, a Csemadok fiatal  hölgyei pedig meleg étellel kedveskedtek az építőknek.

 

Délután került sor az adventi koszorú felszentelésére és az első gyertya meggyújtására. A művészeti alapiskola tanulóinak műsora  ünnepi hangulatot hozott a térre. Naszvadi Sándor esperes megáldotta a közös adventi koszorút és a kis családi koszorúkat, melyeket már hagyományosan elhoznak a szentelésre a falu lakói.

 

A koszorún hétről – hétre egy-egy újabb fellobbanó gyertya lángja jelzi a karácsony közeledtét.

 

Mikulás

 

A nagymagyari gyerekekhez  az idén is megérkezett a Mikulás. Már  napokkal a „hivatalos“ érkezése előtt készültek a fogadására. A magyar alapiskolában az alsó tagozatos diákok verseket és énekeket tanultak, hogy ajándékul adják a Mikulásnak. Örömmel és izgatottan várakoztak december 5-én koraeste  az iskola udvarán, mikor meghallották a csengőszót. Tűzoltóautóval érkezett a Mikulás, az Angyal és a Krampusz. A Mikulás üdvözölte a várakozókat, meghallgatta a gyerekek műsorát majd kiosztotta a csomagokat. Meglepetésként hozott egy szerencse ajándékot, amelyet az egyik kisorsolt kisfiú vihetett haza. A megajándékozott gyerekek boldogan köszöntek el a Mikulástól és a kíséretétől, megígértetve velük, hogy jövőre is eljönnek.

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár