KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Sérültek decemberi beszámolója

2023. december 16.

Sérültek világnapja - december 4.

A fogyatékossággal élők világnapja alkalmából a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság, partnerségben a Hargita Megyei Sérültek Egyesületével idén is megszervezte a hagyományos jótékonysági kézműves kiállítást, amelyre immáron 18. alkalommal került sor.

A szokásostól eltérően idén nem a csíkszeredai megyeháza oszlopcsarnokában került megrendezésre az esemény, hanem a Nest bevásárlóközpont alaksorában.

Ezzel egyidőben első alkalommal került sor a szociális szolgáltatások vásárára, melyen jelen voltak a szociális téren tevékenykedő Hargita megyei civil szervezetek.

Az esemény lebonyolítása zökkenőmentesen zajlott, minden a tervek szerint alakult.

 

 

A látogatókat a közelgő ünnep hangulatát idéző kulturális programokkal várták. Fellépett ugyanis a József Attila Általános Iskola tanulóinak kórusa, a Csicsergők. Ezt követően csíkszeredai idősek kórusát, a Sárga Rózsa Dalárdát hallgathattuk meg. Végezetül az üvegkupola (a mozgólépcső lejárata) mellett Csíkszereda Fúvószenekara lépett fel.

 

Nyílt nap és kézműves karácsonyi vásár a Sapientián - december 14.

 

December  14-én egy rövid időre betekinthettünk a csíkszeredai Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem diákjainak mindennapjaiba. Elfogadva a meghívást, kis csoportunkkal útnak indultunk Csíkszereda városközpontjába, az egyetemhez, ahol mosolyogva, és tárt karokkal vártak minket. Miután lepakoltuk a dolgainkat, csoportokra osztottak, és körbevezettek minket abban a hatalmas épületben, mindvégig tájékoztatva arról, hogy éppen hol járunk és mit látunk.

 

A tantermeken kívül a bentlakást is megnézhettük, megtudtuk, hogy nagyon sokan töltik mindennapjaikat a szobákban. Csoportvezetőink viccesen megjegyezték, hogy ahogy a bentlakó diákok reggel felébrednek, csak pár emeletet kell liftezniük és máris a tanterem padjaiban találják magukat.

 

Míg a szervezetünk kis csapata körbejárta az épületet, addig ketten a félemeleten kialakított standnál árusították a sérültek által készített kézműves termékeket. Szokásunkhoz hűen többek között voltak hétköznapi és ünnepi gyertyák, karácsonyi dekorációk és karácsonyfadíszek, meleg téli zoknik, karácsonyi zsákok az ajándékoknak. Az egynapos vásárunkat nagyon sokan meglátogatták az egyetemen tanítók és/ vagy tanulók, ki-ki vásárolt egy kis apróságot, ezzel támogatva szervezetünk működését

 

 

Szülők klubja - december 15.

Rendhagyó keretek közt zárult az év utolsó szülők klubja. Kosaras bált szerveztünk a kedves szülőknek. Más helyszín, ünnepi hangulat. Felszólaltak vezetőink Fikó Csaba elnök úr, Bács Béla szülői klub vezető, valamint László Tímea pszichopedagógus és Gergely Katalin szociális munkás. A jó hangulatot, zenét Bartalis Attila kollégánk biztosította. Bemutattuk az egész éves tevékenységünket, a kirándulásainkat, hétköznapjainkat. Kedveskedtünk egy kis tombolával, amelyek összegét a foglalkoztató fejlesztésére használunk fel. Díszoklevéllel díjaztuk az önkéntes, önzetlenül mellettünk álló, segítőkész szülőket. A hangulat jó volt. Minden család foglalkoztatottjaink által készített ajándékcsomaggal távozott.

Jövőre új tervekkel újra együtt.

 

 

Bartalis Fifi beszámolója

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár