KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A Csíkszeredai Nagycsaládosok karácsonyváró és hálaadó ünnepsége

2023. december 19.

December 17- én vasárnap tartottuk meg immáron 20-ik alkalommal meghitt hangulatban eseményünket.

 

Szokás szerint szentmisével adtunk hálát az eltelt évért.

A szentmisét nagyméltóságú Tamás József nyugalmazott segédpüspök celebrálta, népes ministráns gyereksereg ülte körül az Úr asztalát.

A püspök úr maga is népes családból származik 1944. november 12-én született Madéfalván, nyolcan voltak testvérek. Édesanyja 104 éves korában költözött  az örök hazába. Prédikációjában nagyon rokonszenvesen beszélt a nagycsaládról, annak megtartó erejéről, a testvér és szülők iránti tiszteletről. Gyermekeink nyitott szemekkel figyelték intelmeit és tanácsait.

A szentmise előtt az elmúlt 19 év fontosabb eseményeiben nyerhettek betekintést a jelenlévő gyerekek, szülők és nagyszülők. Bizony sok idő a 19 év, azalatt már az akkor kisebb gyermekek közül sokan már saját családjaikkal voltak jelen az ünnepségen. Meggyőződhettünk, hogy jó úton halad egyesületünk, családalapítás, gyermekek elfogadása és a nemzethez való hűségben egyaránt.

Az ünnepség folytatásaként a gyerekek otthonról hozott énekkel, zenével, verssel ajándékozták meg a népes közönséget, majd közösen, énekléssel állták körül a karácsonyfát.

Értékes családi csomagokat hozott az idén is az angyal, amiért hálát adunk, mert kivételesen az idei csomagokat nem sponzori támogatásból, hanem a korábbi évek tagsági díjainak összegéből vásárolta az angyal.

Rendezvényünk záró részében agapét fogyaszthattunk az otthonról hozott finomságokból és a Prima Pék jóvoltából.

Köszönjük a Sérültek Egyesületének, hogy idén is lehetőséget biztosítottak találkozásunk helyének a központ tágas közösségi termében!

 

Tisztelettel, Dánél  Sándor

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár