KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Évkezdés a Csíki Anyák Egyesületénél

2024. január 21.

Január 7-én, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének 2 csíkszeredai szervezete vett részt a 260 évvel ezelőtti véres események emlékére megszervezett tiszteletadáson, és ez alkalommal találkoztak Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárával Madéfalván.

 

A szomorú időjárás ellenére a helyi szervezetek nagy számban vettek részt a megemlékezésen, a szervezők kulturális programokkal készültek, népdalt hallhattak, és rövid előadást a bukovinai székelyek részvételével, majd a 3 szervezet fontolóra vette, hogy jövőre koszorút helyezzenek el közösen az emlékműnél a KCSSZ nevében. A három szervezetet Dánél Sándor a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládosokért elnöke, Fikó Csaba a Hargita Megyei Sérültek Egyesülete részéről, és Tiboldi Beáta a Csíki Anyák Egyesületét képviselték.

  

Január 14-én közzétettük a Böngésző, olvasást népszerűsítő programunk harmadik fordulóját, http://csikianyak.ma/sajat/bongeszo-jatek/

 

 

És nagyon várjuk az elemi osztályok beküldött pályázatait a nyári, vagy őszi kiértékelésre.

 

15-én egyesületünk is csatlakozott a helyi önkormányzat által, sepsiszentgyörgyi mintára bevezetett Lábbusz programhoz, ahol felnőttek vállalnak reggelente lábbuszsofőri teendőketa kisiskolások elkísérése érdekében. 9 útvonalon zajlik a buszozás, és a januári fagyokban a gyerekek dupla matricákkal gazdagodtak, majd ezeket bizonyos pontszám után beválthatják különböző csecse-becsékre, kikapcsolódási lehetőségekre. Vérpezsdítő élmény a kis vidám gyerekekkel elbeszélgetni a reggeli autos forgalomtól távol.

 

 

18-án szülészeti látogatást tartottunk, melyen 25 édesanya és 10 édesapa vett részt. A tartalmas 3 órás találkozón a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház munkatársai válaszoltak a leendő gyermekes családok kérdéseire. A januári találkozón sztárvendégünk is volt, ugyanis a Bagossy Brothers Company gyergyószentmiklósi együttes gitárosának felesége is részt vett közelebbről születendő kisbabájuk kapcsán.

 

 

Január 19-én minden intézményi jóváhagyás után, végre újra elindította egyesületünk az idősek számára nyáron elkezdett vízitorna programot, melyet Horváth Dori testnevelő tanár biztosít a helyi nyugdíjasok számára. Első alkalommal máris 15 személy vette igénybe a tornát, és ezt minden pénteken tartjuk.

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár