KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Hírek Orosházáról

2024. március 28.

Orosházi február-március

 

Az Élelmiszerbanknak köszönhetően csokikat, kekszeket, multivitaminokat, instant leveseket, kukorica és borsó konzerveket kaptak családjaink.
Érettségire felkészítő könyvek érkeztek matematikából, magyarból, történelemből, kémiából, fizikából, angolból, németből.
Diákjaink nagy örömmel válogattak a kiadványok között.


Tagjaink kedvezményesen vásárolhattak  marhahúst és kistermelői sajtot.                   

 

Február 10-én a Petőfi Művelődési Központ városi farsangi forgatagára a kézműves csapatunk is meghívást kapott.

 

Február 24-én tartottuk meg farsangi rendezvényünket az egyesületi házunkban. Többféle farsangi kvízjátékkal foglalkoztattuk a gyerekeket és a felnőtteket. Különleges egyedi álarcokat és szemüvegeket készíthettek a jelenlévők.
Zsiráfok, unikornisok, pókemberek, eperkék, titokzatos szemüveg csodák kavalkádja emelte az ünnepi hangulatot.
A konyhában a szorgos kezek sütötték a csörögefánkokat, mások pedig készítették a finomabbnál finomabb szendvicseket.
A jelmezbe öltözött gyerekek apró ajándékokat kaptak.

Az orosházi Tescotól ruhaadományt kaptunk, amit a szülők nagy örömmel válogattak.
Kellemes, családias hangulatú délutánt töltöttünk el együtt. A PMK megkeresésére március 14- én ünnepi játszóházas foglalkozást tartottunk.Készítettünk kokárdákat, szélforgókat, nemzeti színű fonalból karkötőket.


Március 23- án lett megtartva a  Húsvétváró kézműves foglalkozásunk. A vállalkozó kedvű gyerekek és felnőttek bárányos barkadíszeket, tojástartó kosárkákat, tyúk és kakas figurákat készíthettek. A résztvevőket szendviccsel és süteményekkel vendégeltük meg.
Akik már megalkották a díszeket, a gyönyörű napsütéses időben kapát, gereblyét, metszőollót, seprőt fogtak a kezükbe és rendbe rakták egyesületünk udvarát. Tagjainknak köszönhetően tiszták lettek az ablakok és az ajtók is.


Jó volt látni, hogy kicsik és nagyok, gyerekek és felnőttek együtt szépítették közösségi házunkat.                                        

 

Március 26-án meghívást kaptunk a városi Húsvétváró programra, hogy alkotásainkkal az ünnepekre hangoljuk a gyerekeket kézműves foglalkozásaink keretében. A gyerekek lelkesek voltak, vidáman készítették a szebbnél szebb alkotásokat.


A Magyar Nemzetközi Utazó Nagycirkusz Szegeden vendégszerepelt és előadásukra ingyenes jegyeket ajánlottak fel családjaink számára. 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár