KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A hargitai sérültek márciusa

2024. március 29.

Gyümölcsfa csemeteültetés - Csaracsó

 

Március 19-én a Hargita Megyei Sérültek Egyesületének foglalkoztatottjai részt vettek gyümölcsfa csemeteültetésen Csaracsóban a székhelyünk új telephelyén.

A munkálatokat már tavaly áprilisben megkezdtük, amikor fenyőfákat ültettünk. Most különböző gyümölcsfákat ültettünk, mint például alma, szilva, cseresznye és meggy. A munka jól  ment, az idő kedvezett. A többit a természetre bíztuk, hogy éljenek meg, tudjuk szüretelni.

 

Tojásírás

Március 27.

 

Húsvétra készülve Egyesületünk közös tojásírást szervezett, melyre meghívta a csíkszeredai, domokosi és gyergyói nappali foglalkoztatónk klienseit és szüleiket. Az egész esemény László Tímea köszöntő beszédével kezdődött, majd Bács Béla-János tartott egy érdekes előadást arról, hogy hogyan alakult ki a tojásírás hagyománya. Következő lépés eseményünkön a várva-várt tojásírás volt, melyet Bíró Gyöngyvér szakember vezényelt. Klienseink sokszínűségére való tekintettel több formátumú tojás is megíródott, volt, aki kifújt tojást személyesített meg, volt, aki főtt tojást írt, illetve fatojásokat is biztosítottunk finommotorikus készségeikben korlátozott klienseink számára. Az esemény közben az elmúlt évek legszebb pillanatai is kivetítésre kerültek, melyek által a jelenlévő személyek újra felidézhették akkor átélt érzéseiket és újabb történeteket mesélhettek el egymásnak. Elmondhatjuk, hogy a foglalkozáson mindenki nagyon jól érezte magát, és ismét megmutatkozott az, hogy közösségünk egy nagy család.

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár