KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Márciusi hírek a Csíki Anyák Egyesületétől

2024. március 31.

Március másodikán az Országházban ünnepelte a X-ik Családi napot az a 3, részben csíkszeredai család is, akik a Kárpát-medencei Családszerevezetek Szövetségének meghívására további 300 résztvevővel közösen tartalmas időt tölthettek együtt Budapesten. A Kiss-Adorján, Farkas és Páll-Ladó családok mindhárman elismerő okleveleket kaptak a Szövetség részéről a hosszan tartó házasságuk emlékére, és egy valóban gazdag napon vehettek részt.

 

 

Folytatódtak megszokott programjaink, és bővült is az egyesületi paletta egy szerdai képzőművészeti foglalkozással, melyet Nagy Szidónia Éva nagycsaládos édesanya tart általános iskolásoknak az egyeüslet székhelyén. Ezeken a szerdai délutánokon különböző kreatív megvalósításokat alkotnak a gyerekek, és közben a tanári végzettségű képzőművész édesanya egyengeti őket szakmai szemmel is J. A foglalkozások ingyenesek, akárcsak a többi egyesületi programok is, és általában 4-5 gyermek veszi igénybe ezeket.

 

 

A hétfő és pénteki Dúdolók is izgalmasak, mert köszönhetően a tágas helyszínnek (Sérültek Egyesületének székhelye), mindig érkeznek friss anyukák, kisgyermekek, akikkel Lázár Irénke nagycsaládos édesanya és segítője Zsuzsi mondókázós tevékenységet tudnak vezetni, tartani. Az lérkezés után az édesanyák teljes kiszolgálásban részesülnek kávé, tea, gyümölcsökkel, majd a gyerekekkel énekelnek, dúdolásznak tovább.

 

 

Szerda délelőttökkor is folytatódtak az anyás-babás összejövetelek az egyesületi székhelyen, Nagy Szeréna, immáron három gyermekes édesanya ügyesen vezeti ezeket a köröket, és segítik egymást személyes tanácsaikkal, tapasztalásaikkal az édesanyák.

 

 

De folytatódtak a Lábbusz programok is, melyben az egyesületünk is komoly részt vállal Csíkszeredaszerte, és mely programról itt lehet bővebben olvasni: https://www.facebook.com/profile.php?id=100086417304093 . A város különböző pontjaiból induló, felnőttek, szülők által „vezetett” lábbusz egy környezetkímélőbb, élhetőbb Csíkszeredát szeretne, és hetente rendszeresen 150 gyermek igénylésével kísérik  szülők, önkéntesek a gyerekeket a helyi iskolákba.

 

Március 19-én egy hónapos kihagyás után újra összegyűltek a várandós édesanyák és kísérőik a helyi Megyei Sürgősségi Kórház könyvtárszobájában, és igen hasznos tanácsokkal gazdagodtak a majd 2,5 órás beszélgetés alatt, melyen a szüléssel, születéssel és az utána következő időszakkal ismerkedhettek az intézmény szakemberek által.

 

 

Március 21-én húsvéti tojásírást tartott az egyesület immár visszatérő közkedvelt foglalkozásként, és Bíró Gyöngyi hagyományőrző édesanya vezetésével sok szép írott tojást adhattak a lányok húsvét hétfőjén a locsolásra felszerelt legényeknek.

 

 

Március 29-én a harmadik évadába köszönő Fuss Neki Csík! megnevezésű közösségi adománygyűjtő akció elsp megbeszélésén vettek részt a projektvezető egyesületi tagok, és idei célként az egyesületi székhely felújítására szeretnének gyűjteni, hisz a 2011-ben Böjte atya által hasznonbérbe bocsájtott Müller utcai ingatlanra igazán rá fér 13 év használat után egy kis felújítás. Javában zajlik a nagykövetek toborzása a projekthez, várunk minden érdeklődő személyt nagy szeretettel, tárt karokkal ezen nemes megmozdulásba. A projektről itt lehet többet olvasni: https://csik.fussneki.ro/szervezetek/csiki-anyak-egyesulete/ .

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár