KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

“A legkisebb kedvesség is többet ér, mint a legnagyobb szándék” - önkéntesek a Vadvölgyben

2024. április 16.

“Jobb az önkéntes hétvége, mint bármelyik program!” 

 

“Együtt tevékenykedett az egész család, nagyon jó volt a csapat.”

 

“Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget! Reméljük mielőbb újra ott lehetünk!” 

 

- ilyen és ehhez hasonló visszajelzéseket kapott a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete az elmúlt önkéntes hétvégéről, amely a Vadvölgy panzióban zajlott 2024. április 11-14. között. Az alábbiakban az egyik résztvevő beszámolóját olvashatják:

 

Csütörtökön délután az esti órákban 8 család érkezett a Vadvölgy Panzióba. Az este vacsorával és beszélgetéssel telt, illetve fürdőzésre és szaunázásra került sor. Péntek reggel a nők a virágágyásokat gyomlálták, azután beültették az otthonról hozott szebbnél szebb virágokat. A férfiak ajtó zárakat és vízcsapokat javítottak, illetve falat bontottak. A gyerekek egy felnőtt segítségével az udvart takarították, a száraz faágakat gyűjtötték össze, amit az este folyamán elégettek. A munka jó hangulatban és összhangban zajlott.

Este sor került pihenésre és fürdőzésre is. Pénteken csatlakozott a kis társasághoz további 4 család is. 

Szombaton a férfiak díszkővel szépítették a panzió falát, mások követ raktak és igazítottak a szauna ösvényén. Szűcs Zoltán és Galajda Katalin gondoskodott az ízletes ebédről, a menü: őz bográcsos füstölt csülökkel. Köszönjük az őzhúst Galajda Imrének!

A férfiak és nők  gyümölcsfát és csemegeszőlőt ültettek a panzió területén. Egy másik csapat sövénnyel díszítette a hátsó udvar részét. 

Délután parkosításra került sor: dísznövényekkel és dekor kövekkel lett körbe ültetve a parkoló, illetve az udvar. A nők délután festettek és gyümölcsfákat meszeltek.

               

Deme Marika gyönyörű magyar motívumokkal díszítette a bejáratnál lévő köveket, amelyek csodálatosan mutatnak. Felújításra került a Vadvölgy Panzió táblája is.

Amellett, hogy mindenki dolgozott a legjobb tudása szerint jutott idő beszélgetésre, feltöltődésre és persze a csánozás és szauna is használatba került. 

Köszönjük a szervezést és lehetőséget!

 

Kohács Szűcs Mária

résztvevő

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár