KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Az Első Kárpátaljai Lovas Sport verseny

2024. április 26.

Az Első Kárpátaljai Lovas Sport verseny Hljabász Okszána, az Ukrajnai Lovas Federáció Kárpátaljai Részlegvezetője és a Szelíd Lovas Népfőiskola közös szervezésében zajlott. Versenyzőink Ungvár, Munkács, Szolyva és Nagyszőlős környékéről érkeztek. Kezdő és haladó lovasaink lelkesen vettek részt a programon, rengeteg új élményt és tapasztalatot szereztek életük első versenyén.

 

A díjlovaglás a lovas sportok alapja. A versenyen Kárpátalja fiatal lovasai mutatták be a lovaglás alapjait. Egy alapfokú díjlovas pályát lovagoltak. A díjlovaglás a ló és lovasa együttműködésén alapszik. A lovasoknak ismerniük kell az alap patanyom figurákat, lovardai alakzatokat, melyeket különböző jármódban, lépésben és ügetésben kellett teljesíteniük.

 

A díjugratáson a tapasztaltabb, ügyesebb lovasok vettek részt. 40, 50 és 60 cm-es akadályokat ugrottak át. A 23 versenyzőből 10 fiatal vette a bátorságot, hogy megmérettesse magát.

 

Két bírónk, Szabó András a Szabó Lovarda tulajdonosa, és Vajda Rudolf hagyományőrző huszár, Magyarországról érkezett. Az eredményhirdetésen nagy volt az izgalom. Örömmel tölt el, hogy a gyerekek mind ügyesen vették az akadályokat!

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár