KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Orosháziak áprilisa

2024. április 27.

Az áprilisi hónap sok kellemes lehetőséget hozott egyesületünk életébe. A dolgos hétköznapok után, amik a családok számára nyújtott Élelmiszerbankos napi munkával telnek, most többféle szórakozási lehetőséggel is megkínálhattuk tagjainkat.

 

 

A Magyar Evezős Szövetségség belépő jegyeket ajánlott fel az Evezős Európa Bajnokság Olimpiai és Paralimpiai kvalifikációs regattájára Szegedre. Nagy örömmel fogadtuk a lehetőséget!

 

A kisgyermekes családok számára pedig a Magyar Nemzetközi Nagycirkusz az orosházi és békéscsabai előadásaira  ajánlott fel ingyenes belépő jegyeket. Több családunk is tudott élni a lehetőséggel. A jelenlegi magas jegyárak mellett ez nagyon komoly segítség volt családjainknak.

 

Egyesületi házunkba ismét nagy mennyiségű ruhaadomány érkezett. Segítőink alaposan megdolgoznak vele, hogy az évszaknak megfelelő válogatási kínálattal tudják kiszolgálni a rendszeres ruhaválogatási alkalmakat.

 

Nagyon gyors, pontos szervezőmunkát igényelt a fagyasztott kenyér és nyers, sütni való fagyasztott kifli adomány szétosztása és eljuttatása a családokhoz! Szükség volt az egyszerrre mozduláshoz, hogy megfelelő minőségben juthasson el a családokhoz. A miénkhez hasonló nagy, és nagy területen fekvő egyesületnél ez nagyon komoly logisztikai feladat volt, de sikerült végrehajtani!

 

Kreatív csapatunknak is kijutott a munkából. Városi szintű feladatokban volt szükség a munkánkra. A tavaszi szünet 2 napján is a Műv.Házban foglalkoztattunk, ahol vidám és érdekes alkotások születtek, ajtókopogtatók, és a tavasz csodái, katicák, pillangók, méhecskék kavalkádja. A szülök nagyon örültek a lehetőségnek.

 

Városalapítási évfordulónk sokrétű rendezvénysorozatából is kivettük a részünket. Az Orosházi Értéktár játékos és ismeretterjesztő bemutatása mellett városunk nevezetességeit készíthették el a gyerekek különböző alapanyagokból és technikákkal. Igazán egyedi szépségek készültek képeslapként, zsugorkázva és a gyopárosi kilátót elkészítve. 

 

Szomorú kötelességünknek tettünk eleget, elkísérve utolsó útjára egyesületünk régi barátját, a KCSSZ magyarországi régiófelelősét, szeretett Szendi Mártánkat. Nagyon nehéz búcsú volt. Márta oly sokszor járt nálunk akkor is, amikor egyedül, csak kíváncsiságból és szeretettel jött át egy-egy rendezvényünkre, beállt a kézműves csapatba. Tőle tanultuk meg többek között például a fonalgrafikát, ötleteket cseréltünk, odafigyeltünk egymás munkájára. Márta elkötelezett munkáját méltatták már többen is előttünk. Mi itt most nehéz szívvel és soha el nem múló szeretettel búcsúzunk Tőle. Szívünkben őrizzük a sok-sok rendezvényen együtt töltött , együtt dolgozott és megszerzett szép emlékeket. Legyen csendes pihenésed, drága Márta!

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár