KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Gyulafehérvári Családpasztoráció 2024

2024. május 15.

Feleségek-édesanyák lelki hétvégéje

Április 19-21. között zajlott Csíksomlyón a Feleségek-édesanyák lelki hétvégéje a Gyulafehérvári Családpasztoráció önkéntes csapatának és a Családirodának a szervezésében. A programon közel 100 nő vett részt, fiatal házasok, kis- és nagygyermekes édesanyák, nagymamák.

Előadást tartott Gergely Panna Marosszentgyörgyről „A megújuló én”, és Kertész Marika „Állandó megújulásban” címmel. Tanúságot tett Barabás Zsófi Gyergyóremetéről, Gergely Csilla és Molnár Margit Marosvásárhelyről, Petres Mónika Csikszentdomokosról és Sófalvi Adél Marosszentgyörgyről, a különböző élethelyzetekben a megújulás lehetőségeiről, eszközeiről (pl. az imádságban, vagy mint kisgyermekes vagy kamasz gyermekeket nevelő édesanya, de akár a településünk női közösségében).

A programot műhelymunkák színesítették, ahol lehetőség volt kipróbálni a bútorfestést vagy a stílustanácsadást, részt venni a Somlyó hegyére vezetett „Öröm útján”, vagy gyakorlatozni a gyermekeinkkel folytatott kommunikációban. Mint minden ilyen hétvégén, most is nagy szerep jutott a közös imádságoknak, szentségimádásnak, gyóntatásnak, szentmisének, hogy az Istennel való kapcsolatot erősíthessük. Ugyanígy központi elem volt az egymással való lelki közösség megélése, a kiscsoportos és folyosói beszélgetések, a sok kölcsönös biztatás, megerősítés amivel a jelenlévő feleségek, édesanyák megajándékozták egymást. A visszajelzések alapján a résztvevők sok lelki ajándékot kaptak. Istennek legyen hála!



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár