KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Mosonmagyaróvári Életfások májusa

2024. június 6.

Május 4-én magaságyás készítő tanfolyamon vettünk részt az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület és a NOE Felső-Duna régiójának vezetője szervezésében Szombathelyen. Nagyon sok ismeretet és tananyagot kaptunk  a magaságyások építésével, feltöltésével, és beültethetőségével  kapcsolatban.

Május 10-én tavaszi sajtóreggelin vettünk részt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szervezésében Győrben. A rendezvényen győri, Győr környéki szervezetek mutatták be a következő időszakban várható rendezvényeiket, eseményeiket. Egyesületünk is beszámolt 35 éves munkásságáról és a nyárra tervezett rendezvényeiről.

 

 

 

Európa-nap 2024

A felvidéki Szövetség a Közös Célokért társulás a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesület részvételével szervezte meg a Közös európai értékek ünnepe: Európa-nap 2024 című programot.

Május 11-én két busznyi csapat indult a programra, amely először a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeum látogatásával kezdődött. Innen indultunk Királyfiakarcsára, a Cserkészligetbe az ünnepség helyszínére.

Vendéglátóink ebéddel vártak minket, ezt követte az ünnepélyes megnyitó, amelyben Dr. Iváncsics János alpolgármester úr köszöntő szavait is hallhattuk.

A megnyitó után Közös értékeink az Európai Unióban címmel pódiumbeszélgetést hallgathattunk, melynek vendégeiDr. Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó,
Berényi József, a Régiók Európai Bizottságának a tagja, Patasi Ilona, a Szlovákiai Agrárkamara elnöke voltak.
Moderátor (és az ünnepség szervezője is): Hideghéthy Andrea, újságíró, szerkesztő, a Felvidék.ma felelős kiadója volt.

14:00-17:00 óra között zenés műsorkavalkád, színpadi produkciók következtek, amit magyarországi és felvidéki fellépők produkciói tettek színessé. Fellépett a mosonmagyaróvári Haller Sport, Majorette Egyesület és az Óvári Gazdász Néptáncegyüttes, valamint a



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár