KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Sérültek Egyesülete - Erdély

2024. június 8.

MÁJUSI BESZÁMOLÓ

Szülők napja

  1. 05. 10.

 

Május 10-én tartottuk a Szülők napját, amelyen a fiatalok verses, énekes és táncos előadással kedveskedtek szüleiknek. Az ünnepséget megelőző hónapokban lelkesen és szorgalmasan készültek, gyakorolták a verseket, dalokat és táncokat. A végső előadás könnyeket csalt az anyukák és apukák szemébe, hiszen annyira megható és szép volt. Az előadást követően egy közös feladat várt a résztvevőkre: meg kellett rajzolniuk életük járművét, és elhelyezniük magukat azon. A rajzok bemutatásával mindenki pár szóban elmesélhette saját történetét. Az ünnepség vidám, mosolygós és érzelmekkel teli hangulatban zajlott, ahol a szülők és gyermekeik közötti kapcsolat került a középpontba.

 

Szűlők klubbja

  1. 05. 23.

 

A havi rendszerességgel megszervezett szülők klubbja 2024 májusában is megszervezésre került. Rendkívüli kezdéssel indítottunk ugyanis 23-án tartottuk, az elnök Fikó Csaba születésnapján. A 16 fős csapat pezsgővel koccintott. Hangulatoldásnak jó volt. A téma a kommunikáció, ami gördülékenyen zajlott. Elhangzott, hogy tanulható. Az előadó Bács Béla János szociális asszisztens a kommunikációs négyszögmodell elméletét ismertette, ami tartalmazza a tárgyi-, kapcsolati-, önkifejező-, és felszólító aspektusokat.

A szülői csoport tagjai valamint a munkatársak megosztották egymás közt a napi kommunikációs nehézségek körülményeit , azok orvoslási lehetőségeit.

Lezárásul megjegyezték, hogy egymás segítségére lehetnek a jobb kommunikáció elérésében a fiatalok megsegítésében.

 

Csíksomlyoi Pünkösdi bucsú

  1. 05.18-19.

 

Szokásunkhoz hűen idén is részt vettünk a csíksomlyói bucsú keretein belül megtartott kézműves vásáron, a Szék útján.

            A vásár keretein belül 2 napig volt lehetőség megtekinteni és megvásárolni az általunk készített termékeket.

Idén újdonságnak számított többek között  a ráhímzett magyar címeres polónk, amit a sokak által kedvelt székely zászlós polónk mintájára készítettünk. Emellett még új, eddig soha nem látott gyertyákat is magunkkal vittünk a vásárra, ami megvásárolva egy nagyon egyedi dekorációs elemnek számít bárki otthonában. Volt szerencsénk olyan zarándokokhoz is, akik külföldről érkeztek a búcsúra, de célirányosan hozzánk jöttek megvenni az ez évi “búcsúfiát”, pontosan úgy, mint minden évben.

Összeségét tekintve, nem volt annyira sikeres a vásár, mint előző években. Világosan látszik, hogy mire költi az ember azt a kis pénzt, amit megkeres.

Mi mégis mosolyogva zártuk a napot, hiszen együtt voltunk, a társaságunkban jó volt a hangulat, látszik, hogy egy összeszokott csapat vagyunk.

 

Fuss Neki Csík 2

  1. 05. 25.

 

Az idei FussNEKI! Csík-on való részvételünk hatalmas siker volt, melyet a jó hangulat és a közösségi összetartás tett különlegessé. Egyesületünk standja nagy népszerűségnek örvendett, sokan keresték fel, hogy támogassák munkánkat és hozzájáruljanak célunk eléréséhez. A rendezvény során számos készpénzbeli adomány érkezett, amelyek nagy segítséget jelentenek a célunk elérésében, ami idén egy mozgássérült játszótér létrehozása. 

Nagyköveteink nagyszerűen teljesítettek, mindannyian teljesítették a vállalt kilométereket, ezzel példát mutatva a kitartás és az elkötelezettség terén. Futásuk során nemcsak a fizikai teljesítményüket mutatták meg, hanem az egyesületünk iránti elkötelezettségüket és szolidaritásukat is.

 

Az eseményt követően egy közös pizzázást szerveztünk, ahol mindannyian megoszthattuk egymással az élményeinket és tapasztalatainkat. A közös étkezés lehetőséget adott arra, hogy megköszönjük nagyköveteinknek az odaadó részvételt és a támogatást. A délután folyamán sok nevetés és beszélgetés kísérte a finom falatokat, ami még inkább erősítette közösségünket.

 

A FussNEKI! nemcsak anyagi támogatást jelentett számunkra, hanem új barátságokat, együttműködéseket is eredményezett, valamint erősítette az egyesületünk iránti elkötelezettséget és összetartást. Hálásak vagyunk minden résztvevőnek és támogatónak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ez az esemény ilyen sikeres és emlékezetes legyen.

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár