KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Kàrpàtaljai Rózsahölgyek Tàrsasàga

Ország
Ukrajna
Cím
Bakó Gàbor utca 74.
Telefon
+380995084220
Mező Dianna

A Kárpátaljai Rózsahölgyek Társasága 2013. november 12-én alakult, jogi bejegyzésünk a 2018. december 20-án valósult meg.
Szervezetünk tevékenységének egyik legfőbb irányvonala a családok, azon belül a hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között élő gyerekek támogatása.
Az elmúlt kilenc év folyamán sok magas szintű programot valósítottunk meg, melyek a kárpátaljai magyar közösség és a helyi nehéz sorsú családok gyermekei javára történtek.
Küldetésünknek érezzük, hogy kikapcsolódási, fejlesztési és támogatási lehetőséget teremtsünk olyan gyermekek számára, akiknek a családi háttere nem teszi lehetővé a szabadidő tartalmas és minőségi eltöltését.
Csak néhány az eddig megvalósult programjainkból:
Több jótékonysági estet szerveztünk, melynek bevételéből hátrányos helyzetű gyermekek kirándulását finanszíroztuk:
2015-ben operett estet szervezetünk a Békéért és Harmóniáért címmel;
2016-ban operett estet és gasztronómiai bemutatatót. Mindkét operett estünknek Pitti Katalin művésznő volt a főelőadója.
2017-ben a Magyar Operaházba vittünk egy gyerekcsoportot, ami előtt a gyerekek ünneplő ruhát és cipőt is kaptak az előadásra. Ugyanebben az évben nagysikerű Rózsa bált szerveztünk, melyet gasztronómiai ételbemutatató és kóstoló előzött meg.
2018-ban 50 fős gyerekcsoport számára szerveztünk egy felejthetetlen kirándulást, ahol ellátogattunk a gyerekekkel az Országházba, a Budai Várba, megtekinthették a Feszty körképet, és ellátogattunk a Gödöllői Királyi Kastélyba (Sissi Kastélya); ugyanezen évben
táncházat szerveztünk azoknak a gyerekeknek és családjaiknak, akiket az elmúlt évek során támogattunk.
2019-ben a Szelíd Lovasközpontba vittünk el egy busznyi gyereket, ahol lovaglás, íjászkodás és nagyszőlősi városnézés volt a program.
Egyik nagy feladatunknak tekintjük, hogy a gyerekeknek és szüleiknek közös programot szervezzünk, ezért szerveztünk a programjainkon részvett gyerekeknek és szüleiknek a Sodró zenekar közreműködésével felejthetetlen táncházat szerveztünk.
Több alkalommal is rajzpályázatot hirdettünk gyerekeknek.
A 2020-as koronavírus-járvány szervezetünk működését is befolyásolta, így több programunkat is módosítani vagy halasztani kellett. Ennek ellenére nem mondtunk le a színvonalas és hiánypótló programokról.
2021-ben egyedülálló módon jótékonysági hajvágást szerveztünk hátrányos helyzetű gyerekek számára, ahová helyi fodrászok jelentkezését vártuk. A program nem várt sikert hozott: 15 fodrász több mint 60 gyermek frizuráját igazította meg iskolakezdés előtt, mellyel nagy terhet vettünk le a családok válláról.
Ugyanebben az évben gyerekmozit szerveztünk roma gyerekek számára, melyet közös uzsonnával és kézműves foglalkozással egészítettünk ki.
Tavalyi évünket az Ismeretlen jótevő programunkkal zártuk. A program keretében mentorok segítéségével nyolc hátrányos helyzetű gyereknek felújítani a téli ruhatárát.

Vissza a lap tetejére