KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesülete

Ország
Szlovákia
Cím
231.
Telefon
00421317795507
Pásztor Csaba

Az egyesület 1998-ban alakult. A Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesülete ezen idézetben megfogalmazott elvnek, a szülőföld szeretetének és a család összetartásának az eszméjét hivatott megtartani és terjeszteni. Fontosnak tartja, mert olyan világban élünk ahol dúl az erőszak ahol a gazdaság uralkodik a családon, ahol olyan értékrendet mint a hűség, a szeretet a bizalom és mint az önzetlenség megmosolyognak. Ugyanakkor ebben a világban csendesen mégis jelen van a szeretet és az összes érték amire szükségünk van csak nem kap reklámot. Bejegyzett székhelye Pered.

Jelenleg 60 tagcsalád alkotja a tagságát. Ezen belül van egy csoportja Nádszegen és Komáromban is. A többi település 1-1 családdal képviseli szülőhelyét. Hitünket, hagyományainkat a legdrágább kincsünket az anyanyelvünket féltve őrizzük. Küzdelmünk közös a Kárpát-medencében az összes családszervezettel. Küzdőterünk viszont kölönböző. Botka Tivadar Csák Mátéról írott munkájában a Mátyusföldről, mint \'nagy országban alkotott kis országról\' beszél.

Egyesületünk célja, hogy e kis országban felnőttnek és gyermeknek egyaránt az élethez szükséges értékek első közvetítője és egyben legbiztosabb védőburka a család legyen.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének alapító tagja az erdélyi, szlovákiai a kárpátaljai és a vajdasági családszervezetek mellett.
Céljaik:
- Egy olyan régió kialakítása, amelyben közös érdekek szolgálják a társadalmat.
- A család nemcsak rokonság, hanem az együtt töltött percek, órák - közös programok.
- Kapcsolataik kiszélesítése a Kárpát-medencében működő családszervezetekkel (cserelátogatás, közös programok).
- Érdekvédelem
- Rendezvények szervezése személyes gondjaink megbeszélésére és esetleg megoldások elemzése.
- Egymás kölcsönös segítése.
Az egyesület elnöke Pásztor Csaba

 

Kapcsolattartó:

Pásztor Csaba elnök

Vissza a lap tetejére