KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Szövetség a Közös Célokért

Ország
Szlovákia
Cím
Nám. Sv. Štefana 296/6.
Telefon
421 918 309 149
Weboldal
Hideghéthy Andrea

A Szövetség a Közös Célokért a Szlovák Köztársaság Polgári Törvénykönyvének értelmében önálló jogi személyek társulásaként jött létre 2001. november 19-én. A Szövetséget 17 tagszervezet alkotja.

Tevékenységi köre és céljai

A szövetség tevékenységének tárgya a szövetség tagjai közös érdekeinek képviselete és védelme, közös feladataik teljesítése és a magyar nemzet közösségének támogatását célzó közös kérdések megoldása, elsősorban a:
-        kultúra védelme és fejlesztése,
-        művelődés támogatása,
-        tehetséges fiatalok és a gyengébb szociális helyzetű családból származó fiatalok támogatása,
-        a társadalom intézményes fejlődésének támogatása,
-        a természeti feltételek és kulturális értékek védelme,
-        a környezet védelme és fejlesztése.

A szövetség célja a szövetség tevékenységi körének szempontjából koordinálni a szövetségi tagok tevékenységét, valamint együttműködni más, hasonló irányzatú, esetleg hasonló tevékenységű külföldi szervezetekkel és intézményekkel is.

A szövetség kitűzött céljainak megvalósítása érdekében személyi nyilvántartást vezet azokról, akik érdeklődést nyilvánítanak a szövetség céljainak elérése vagy azon személyek iránt, akik a szövetség tevékenységével azonosulnak. A nyilvántartásba történő bejegyzés kérvény alapján lehetséges.

 A Szövetség a Közös Célokért 2003. december 2-i közgyűlésén meghatározta a szövetség legfontosabb feladatainak keretét, eszerint a szövetség olyan feladatokat lát el, amelyek a szlovákiai magyarság fejlődése érdekében stratégiai fontossággal bírnak:
-        a státustörvényből adódó lehetőségekről való tájékoztatás és szervezői munka a szlovákiai magyarság részére;
-        a társadalmi szervezetek intézményhálózatának megerősítése, a társulást létrehozó szervezetek számára személyi és dologi kiadások biztosítása;
-        a régiófejlesztés sokirányú segítése: kulturális, társadalmi és gazdasági adottságok feltérképezése, munkaközvetítés;
-        jogsegélyszolgálat biztosítása a szlovákiai magyarságot érintő közügyekben.

 

Kapcsolattartó:

Hideghéthy Andrea
+421 918 309 149

Vissza a lap tetejére