KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

''3+'' Nagycsaládosok Egyesülete

Ország
Szerbia
Cím
Tito marsall utca 19.
Telefon
+381605814544
Tót Gabriella

A 3+ NCSE 2015. március 20-án alakult a vajdasági Topolyán, néhány nagycsaládos anyuka kezdeményezésére.
Alakulási szándékunkkal a néhai VANCSESZ elnököt, Krizsán Vilmost kerestük meg, aki egyengette utunkat a kezdetekben és később is.
Igencsak nagy elánnal, sok tervvel vetettük bele magunkat a munkába. Az alapítók és jelenlegi tagságunk között jogászok, pedagógusok, háziasszonyok, orvos, pszichológus és sok más területen jártas szakember is fellelhető, igy programjainkban mindig van szakszerű segítségünk.

Évente megtartjuk közgyűlésünket, az igazgató bizottság tagjai pedig folyamatosan tartják a kapcsolatot és együtt koordinálják a teendőket.
Immár hagyományosnak mondható programjaink az anyák napja alkalmából szervezett műsor és képzőművészeti pályázat, ahová a község általános iskoláiból és óvodaiból várjuk az alkotásokat. A legsikeresebb munkákat több kategóriában jutalmazzuk is. Idén 214 alkotás érkezett be hozzánk.

Másik ismétlődő rendezvényünk a a topolyai tó partján megrendezett családi nap, a VANCSESZ-szal karöltve.
Minden decemberben Téli varázslat címmel tesszük szebbé a nagycsaládosok ünnepvárását.
Állandó programjaink mellett szerveztünk már tanácskozást a családok helyzetéről, megszerveztük a Családok hétvégi Akadémiáját, ahol tartalmas, edukációs programot biztosítottunk a családok aprajának és nagyjának, egyidőben. 

Legutóbbi nagyon sikeres programunk az Iránytű az anyaság labirintusában elnevezésű programunk volt, pár hete.
A tagcsaládjaink folyamatosan segítik, támogatják egymást, ez hatványozottan működött a pandémia idején.
Elsődleges célunk a minőségi időtöltés mellett a családok érdekvédelme. 

Együttműködünk a helyi oktatási intézményekkel, a Művelődési Házzal, az önkormányzattal, a helyi civil szervezetekkel. A város és más egyesületek szervezte tevékenységekben rendszeresen részt veszünk. Most épp a városi gyermeknapra készülünk.

Jó kapcsolatot ápolunk a környékbeli családszervezetekkel, de számos ismeretségre szert tettünk már határon túl is. A Makói Nagycsaládosok Egyesületével együttműködési megállapodást is kötöttünk, több ízben szerveztünk már együtt programot.

A KCSSZ több tagszervezetével ápolunk már most is jó kapcsolatokat, tagosodásunkkal ezeket szeretnénk elmélyíteni és újabbakat kialakítani, hogy családjaink számára még színesebb programokkal, lehetőségekkel tudjunk szolgálni. 

Vissza a lap tetejére