KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Hamarosan felvidéken is útjára indul a Betlehemi Békeláng - Ültess egy fát a béke reményében!

Esemény
Helyszín: Pozsony, ferences templom
Időpont: 2022. december 11. 9:00
Szervező:
Kapcsolat: www.szmcs.sk

Dunaszerdahely. A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség, mint minden évben, idén is bekapcsolódik a Betlehemi Békeláng stafétába, hogy Szlovákia magyarlakta településeire is eljusson a béke és a szeretet szimbóluma. A nemzetközi lángátadó ünnepség december 10-én Bécsben valósul meg az osztrák cserkészek szervezésében, dél-szlovákiai útját pedig másnap kezdi meg a békeláng, Pozsonyból indulva.

 

A békeláng november folyamán érkezett meg Ausztriába, a lánggyermek, az Altenbergből származó 12 éves Sarah segítségével. Sarah-t azért választották ki erre a feladatra, mert már korábban is foglalkozott a Békeláng terjesztésével, emellett pedig a láng üzenetéhez híven, ukrán osztálytársára is odafigyel a mindennapokban.

 

A bécsi ceremónián 50 magyar cserkész vesz részt a Kárpát-medencéből, és viszik el a lángot több száz magyar család otthonába. A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség két év kihagyás után idén újra megszervezi a központi lángátadó ünnepségét. A rendezvényre a pozsonyi ferences templomban december 11-én (vasárnap), 9 órai kezdettel kerül sor, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A résztvevőket arra kérik a cserkészek, vigyenek magukkal saját lámpást, zárt gyertyatartót, amelyben haza tudják vinni a lángot otthonaikba. 

 

A lángstafétába idén is bárki bekapcsolódhat – erre a cserkészek mindenkit buzdítanak. Az SZMCS tagjai által közel 200 településre jut el a békeláng Szlovákiában, hogy pontosan hova, azt hamarosan a Betlehemi Békeláng honlapján lehet megtekinteni. 

 

Ha az Ön települése nem szerepel a listán, de szeretné fogadni a lángot, vegye fel a kapcsolatot az SZMCS koordinátoraival a honlapon vagy közösségi média felületeken keresztül, ahol naponta adventi gondolatokkal is segítik a karácsonyra való hangolódást. 

 

Honlap: lang.szmcs.sk

Facebook: www.facebook.com/betlehemilang

Instagram: www.instagram.com/betlehemilang

 

szmcs-p

 

 

Vissza az eseményekhez

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár